Son Haberler

YOL PROJEMİ YAPAY ZEKA YAPIYOR!



Bilindiği üzere yol projesi yapım aşamaları ikiye ayrılıyor.Manuel hesaplamalar ve çözümlemelerin ardından yazılım kullanılarak projenin tüm adımları basit ve hızlı bir şekilde işliyor.


Tasarlanan ve test aşamalarının birkaçını başarıyla atlatan yapay zeka "Roadrunner"... Biraz bahsetmek gerekirse yapay zeka işlem adımlarını biliyor ve istenilen tüm çıktılar için hesaplama yaparak işlemi kısaltıyor.Roadrunner'a tanıtılacak sayısal harita(sayısallaştırılmış pafta veya halihazır vb.) ve güzergah dosyası(Şimdilik bu şekilde işliyor ilerleyen zamanlarda sıfır poligonu da kendi başına çizebilmesi bekleniyor) sizlere her hesaplaması yapılmış bir şekilde ihtiyaç duyulacak tüm çıktılarıyla arkaplanda çalışarak 5 dakika kadar kısa bir sürede işlemi tamamlayabiliyor.



Test için Netcad yazılımı kullanılmış; Netpro modülü etkili bir biçimde arkaplanda kullanılmıştır.
Yapay zekanın hızlı çalışması bilgisayarın yanıt vermesini ve programın birden çok kez kapanmasına neden olmuştur.Bu yüzden işlem adımları için süre belirlenmiş; her işlemin için ne kadar beklemesi gerektiği belirtilmiştir.İkinci deneme daha başarılı sonuçlar vermiştir.Şimdilik kendi başına düşünme yetisi az da olsa kazanmış durumda.İşlem sonuçlarının olası sonuçlarını önceden kestirebiliyor ve bunları .log kayıt girdisi olarak bildiriyor.Sonuç olarak oluşan tüm çıktılar sistematik bir şekilde dosyalanıyor ve saklanıyor.

Proje klasörü yazılım çalışırken .dvd uzantılı olarak erişime kapalı bir şekilde beklemede kalarak çıktı dosyalarını istediğiniz formatta sunar.


Yazılım test aşaması  üzerindeki çalışmalar devam eden RoadRunner her türlü öğrenmeye ve geliştirmeye açık olması için kaynak kodları açık bırakılacaktır.

Beta sürümü test aşamalarının ardından yayınlanacaktır.

Roadrunner projesi için destek, öneri  ve detaylı bilgi için ulaşın!


Hiç yorum yok